10 Eylül 2014 Çarşamba

Yazar Emrullah Özdemir’in son romanı “Türklerin İlk Kadın Hükümdarı: Tomris”

Yazar Emrullah Özdemir’in son romanı “Türklerin İlk Kadın Hükümdarı: Tomris”  
Kitap tanıtımı için yapılan imza günü etkinliği  başta Eski Devlet Bakanı ve Milli Düşünce Merkezi Genel Başkanı Sadi Somuncuoğlu ve Azerbaycan Bağımsızlık Mücadelesinin sembol isimlerinden Prof. Dr. Hanım Halilova olmak üzere bilim ve sanat çevresinden seçkin davetliler ile kitapseverlerin katılımıyla Milli Düşünce Genel Merkezi Ziya Gökalp salonunda  gerçekleştirildi.  
Yazar davetlilere hitaben yaptığı konuşmada Türk kadının aktif varlığının toplum için ne denli önemli olduğuna vurgu yaparak “Orta Asya Türk Devletlerinde Tomris Ana olarak bilinen, Rönesans Avrupa’sında Kraliçe Tomris olarak sanat eserlerine ilham veren, ancak ülkemizde neredeyse hiç bilinmeyen bu büyük kadın şahsiyeti bilmenin ve tanımanın, kadınlarımızın toplumsal öz güvenine de hissedilir bir değer katacağını ümit ediyorum.” dedi.
Başta Kitapyurdu, İdefix ve D&R.com olmak üzere internet kitap temin siteleri ile D&R Mağazaları, Dost ve Akçağ Kitapevleri gibi seçkin kitapçılardan temin edilebilir.
KİTABIN BASIN TANITIM ÖZETİ
Romana adını veren Tomris Han, M.Ö. 6. Yüzyılda yaşamış ve Saka (İskit)Türk Devletine hükümdarlık etmiş Türk tarihinin önemli şahsiyetlerindendir. Tarihçilerin birçoğu tarafından büyük Türk Hakanı Alp Er Tunga Han’ın torunu olarak kabul edilen Tomris Han’ın Türk Tarihindeki önemi; Türklerin İlk Kadın Hükümdarı olması bir yana, neredeyse hepsi kadınlardan oluşan küçük bir ordu ile dünyanın o dönemin süper gücü olan Pers İmparatorluğuna karşı elde ettiği akıl almaz zaferdir.
“Tarihin Babası” olarak bilinen Yunanlı Tarihçi Heredot’un kitaplarında övgüyle bahsettiği,  Orta Asya Türk Devletlerince Tomris Ana olarak tanınan ve benimsenen bu yüce şahsiyet maalesef ülkemizde yeterince tanıtılmamıştır. Bu alanda gördüğüm gereklilik üzerine ve Türk kadının ne denli yüce bir karaktere sahip olduğunu bir kez hatırlatmak amacıyla bu romanı kaleme almış bulunuyorum. Ayrıca lise kitaplarında ve Türk Gençliğinin dimağında ağıttan öte gidemeyen Büyük Türk Hakanı Alp Er Tunga Han’ı da bu romanda oldukça detaylı bir biçimde ve özgün bir bakış açısıyla anlatmaya gayret ettim.
            Türk Kadının toplumdaki yerinin ve öneminin bir kez daha vurgulanması toplumsal gayesiyle yazdığım ve “Türk Dünyası Kadınlarına” ithaf ettiğim bu romanın amacına ulaşması temennisiyle…
                                                                                                          Yazar: 
Emrullah Özdemir
BİYOGRAFİ
            Yazar Emrullah Özdemir Ankara’nın Gölbaşı ilçesinde doğmuştur. İlk ve orta öğretimini Ankara’da, lise öğrenimini İstanbul’da tamamlamıştır. Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunu olan ve orta seviyede İngilizce bilen Emrullah Özdemir, Dilek Özdemir ile evli olup, Azra adında bir kızı ve Çağatay adında bir oğlu bulunmaktadır. Okuyucularından büyük beğeni toplayan “Son Kağan” adlı ilk romanının ardından “Türklerin İlk Kadın Hükümdarı; TOMRİS” ile okuyucularıyla tekrar buluşan Emrullah Özdemir’in, “Ruhum Kıyama Kalktı” adlı romanı ile 2015 yılı başlarında okuyucularıyla tekrar birlikte olması planlanmaktadır.
            ARKA KAPAK YAZISI      
            Saka Türklerinin Kadın Hükümdarı Tomris, biraz sonra atlarını ölüme sürecek olan savaşçılarının önünde durdu ve yürekleri titreten bir sesle gürledi.
            “…Geriye yalnızca bizler kaldık. Büyük bir çoğunluğu kadınlardan, ama erkeği kadar yiğit kadınlardan oluşan bir halk ve ordu...
            Karşımızdakiler acunun en vahşi, en acımasız ve en kalabalık ordusu. Ancak biliyorum ki gök kubbenin altındaki hiçbir ordu, şu dolunayın altında ateş saçan gözlerinizden daha cesur değil. Ve yine biliyorum ki yeryüzündeki hiçbir ordu, yurdu ve halkı için çarpan ulu yüreklerinizden daha büyük değil!..
            Günümü aydınlatan güneş, gecemi aydınlatan ay ve atalarımın ruhları üzerine and olsun ki atımın çiğnediği bu toprak kanımla kızıla boyansa da kimsenin, hele ki o hain Perslerin esareti altına girmeyeceğim!..”
            Hanlarının arıdndan Saka Türk savaşçılarının hepsi aynı coşkuyla gürledi.
            “And olsun!”
            Gök kubbenin her zerresi kahraman kadınların tiz çığlıklarıyla dolmuştu artık. Arkalarına bir kez olsun bakmadan sürdüler atlarını savaş meydanına. Önde Tomris Han, ardında savaşçıları…
            Yeryüzü daha önce, ölüme böylesine arzulu at koşturan bir millete tanıklık etmemişti…
            Tarih 15 Aralık M.Ö.528’i gösterdiğinde Asya Bozkırları akıl almaz bir savaşa tanıklık ediyordu. Bir tarafta, 9000’i kadın olmak üzere 13.000 kişilik Saka Türk Ordusu. Diğer tarafta ise Pers İmparatoru Büyük Kirus’un kumandasında, 100.000’in üzerinde askeri ile Pers Ordusu.
            Başlarında, Türklerin İlk Kadın Hükümdarı Tomris Han’ın bulunduğu Sakalar için bu savaş, tam anlamıyla bir varlık-yokluk mücadelesiydi ve bu mücadelede tek bir silahları vardı:
            İSTİKLÂL İÇİN ÖLÜMÜ HİÇE SAYAN SAVAŞÇI RUHLARI…
***
MİLLİ DÜŞÜNCE MERKEZİ; GENEL MERKEZ BÜROSU, ANKARA

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder