5 Şubat 2018 Pazartesi

"Abdullah ÇATLI, Abdullah ÖC ALAN, Mehmet EYMÜR..." Kullanılanlar ve KULLANANLAR!.. İLGİNÇ BİR FOTOĞRAF VE İDDİA... 05.02.2018 // Süleyman ÇELİK

Kullanılanlar ve KULLANANLAR!..
İLGİNÇ BİR FOTOĞRAF VE İDDİA...

İlk kez ortaya sürülen bir fotoğraf. Böyle fotoğrafları herhangi birinin servis etmesi olası değil. Örneğin, Hulusi Akar'ın üsteğmenken Londra'da Abdullah Gül, Fehmi Koru ve Şükrü Karatepe ile 2-3 fotoğrafı ve Lise öğrencisi iken Necip Fazıl ile başka bir fotoğrafı servis edilmişti. Bunları servis eden kendisiydi; demek istiyordu ki "ben makam için şimdi böyle olmadım. Eskiden beri AKP görüşündeydim." Nitekim Atatürk ve laik demokratik Cumhuriyet karşıtı Nuri Pakdil'i, evinde ziyaret etmesini de aynı nedenle basına servis etmiştir.
Bu fotoğrafı MİT ya da başka bir istihbarat örgütü servis etmiş olabilir. Altındaki yazıya bakılırsa dışarıdan servis edilmiş olması olasılığı daha fazla. Çünkü Türkçesi kötü, yazım yanlışları var ve İngilizce klavyede olmayan küçük 'ı' yerine 'i' , yumuşak g yerine 'g' vb. yazılmış.
Bugün bilmiyorum ama o yıllarda MİT, CIA ile iç içe idi. Mehmet Eymür'ün de Amerika'nın adamı olduğu biliniyor. Bununla birlikte Amerikalıların servis etmiş olabileceklerini sanmıyorum. Aramız zaten bozuk, iyice bozmak istemezler. O zaman KGB'nin eline geçmiş ve şimdi Amerika ile aramızın iyice açılmasını isteyen Rusya'nın servis etmiş olması, olası olabilir mi!?
Aslında 60'lı ve 70'li yıllarda sağda ve solda vuruşanların aynı kaynaklar tarafından silahlandırılıp kullanıldıkları, sağduyu sahipleri tarafından biliniyor ve vuruşanlar uyarılıyordu. Ancak gençler, kendilerini vuruşturanlar ile onların içimizdeki uşaklarını dinliyor, sağduyularıyla kendilerini uyaranlara kulak asmıyorlardı.
Kendilerine solcu diyenler bölünmüş parçalanmış, neredeyse sosyalist literatürde adı geçen her kişinin adını taşıyan bir örgüt kurulmuştu; Leninci, Stalinci, Troçkici, Maocu, Enver Hocacı vs. gibi...
Ayrıca kendi aralarında da fraksiyonlar oluşmuştu. Örneğin, MAO'cu olduklarını iddia eden 5-6 fraksiyon vardı ve bunlar daha çok kendi aralarında vuruşuyorlardı.
Sevgili Uğur Mumcu'nun bu konuda çok yazısı vardır. Bu yazıları kitaplarında bulabilirsiniz. Örneğin, sağdan ve soldan öldürülen iki gencin otopsi raporu ve balistik incelemeler, ikisinin de aynı silahtan çıkan kurşunlarla vurulmuş olduklarını gösteriyordu.
Yurda kaçak olarak sokulan ve vuruşanlar tarafından kullanılan Amerikan kaynaklı silah ve mermiler, komünist Bulgaristan üzerinden Türkiye'ye sokuluyordu. Bulgaristan'ın Sovyetler Birliği'nden habersiz soluk alması olası değildi vs...
Yani o yıllarda "kimin eli kimin cebinde belli değildi ama tek bilinen vuruşan ve öldürülen gençlerin kullanıldıkları gerçeği idi." Aslında bilmesi gereken MİT de kullanıldığı için bilmiyorduk!..
Günümüzde de değişen bir şey yok; gene kullanılan uşaklar, piyonlar ve örgütler var.
Gene gerek ülkemizde gerek bölgemizde büyük acılar yaşanıyor.
Gene sağduyuya davet edenler değil, sesleri daha çok çıktığı için vuruşturanlar ile onların uşakları dinleniyor...
Sonuç olarak emperyalizm bu topraklarda yıllardır cirit atıyor... Akıl ve bilimi kılavuz edinip sağduyuyu bulana kadar da bu acıları yaşayacağız…
Süleyman Çelik (scelik44@gmail.com) [Turkish Forum - E Turkiyeyiz Biz]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder