30 Aralık 2014 Salı

TANITIM. DUYURU VE BİLGİ :: KAMUOYUNA DUYURULUR CUMHURİYET BİRLİK PARTİSİ KURULUŞ BİLDİRGESİ

KAMUOYUNA DUYURULUR
CUMHURİYET BİRLİK PARTİSİ 
KURULUŞ BİLDİRGESİ
Adı: Cumhuriyet Birlik Partisi
Kısaltma: CBP
Renkler: Kırmızı beyaz
Kurucu: Doğan Yazıcı
Kuruluş tarih: 17 KASIM 2014
İdeoloji: Cumhuriyetçilik, Laiklik, Demokrasi, Ulusalcılık, Eşitlikçilik, Feminizm, Çevrecilik.
Siyasi pozisyon: Merkez Sol

Bizler ; Kurtuluş Mücadelesi ile Varoluş Mücadelesi Vermiş Olan İnsanların Torunlarıyız. Ülkemiz üzerinde karamsarlık hakim. Mevcut siyasi partilerin hiçbirisinin ülke üzerinde oluşan bu karamsarlığı bertaraf edemeyeceği görülmektedir. Ülkenin sürüklendiği bu güvensizlik ortamından çıkış yolunun Cumhuriyet ve Kazanımlarının yeniden özümsenerek, 100. yılı yaklaşırken Cumhuriyeti yeniden inşa etmek olduğu kanaatini taşımaktayız. Bu yüzden " CUMHURİYET BİRLİK PARTİSİ`ni " kurduk..
Her dinden, her dilden ve değişik milletlerden insanların bir kültür hazinesine dönüştürdüğü bu topraklar, zulme ve işgale karşı her zaman karşı koymuştur. Şanlı tarihi eşsiz zaferlerle dolu olan bu insanlar bu topraklarda, huzur ve barış ortamında, kardeşçe yaşamayı hak etmektedir. Odağına İnsan, Yurt ve Cumhuriyet sevgisini koyduğumuz bu partiyi kurduk..
Zihniyetleri, birbirinin aynı olan partilerden medet umduk. Hep birileri gelir düzeltir dedik. Ama o birileri hiç gelmedi, gelmeyecekti. Ve Biz, o birilerinin kendimiz olduğunu fark ettik. Hepimiz artık biliyoruz ki, siyasetten uzak durmamız, şu an yaşadığımız çarpık ve haksız düzenin oluşmasına yol açtı. Sorumluluk almadık, seçtiklerimizden hesap sormadık..
Hepimizin birbirimizden farklı siyasi ve ideolojik düşüncelerimiz var. Zaten bu durum Cumhuriyetin ve Özgürlükçü Demokrasinin bir gereğidir ve çok da doğaldır. Nasıl ki bu farklılıklarımıza rağmen Cumhuriyet, Özgürlük, Demokrasi ve insan haklarına olan inancımız bizleri bir araya getirdiyse, bundan sonra da, siyasi kimliklerimizi ortak değerler etrafında birleştirerek, siyasi bir güç oluşturmamız gerektiğine inandığımız için bu partiyi kurduk..
Doğan YAZICI
Cumhuriyet Birlik Partisi Kurucu Başkanı
Partimiz; “DİN, DİL, IRK, MEZHEP, CİNSİYET ve İDEOLOJİ” gibi, farklılıkları, insani değerlerin önüne çıkarmayan, aksine “CUMHURİYET, ÖZGÜRLÜK, DEMOKRASİ, İNSAN HAKLARI, ADALET ve BAĞIMSIZLIK” gibi, tüm insanlığın ortak değerlerini, en kutsal değerler olarak kabul eden kuruculardan oluşmaktadır.
Cumhuriyet Birlik Partisi ; Tıpkı ülkemiz gibi, farklı kültürlerin, farklı düşüncelerin bir arada bulunduğu, “MERKEZ ÜSTÜ” bir partidir. Rakibimiz çarpık siyasi yapı ve dolayısı ile onun yaratmış olduğu sistemdir.
Arkamızda, hiçbir güç, sermaye, lobi, kurum veya kuruluş yoktur. Lider Partisi olmayacağız. İnanan insanların mevcut düzene karşı tabandan başlattığı hareket neticesinde oluşan Partimiz, bir Başkan tarafından değil, Parti Meclisimiz tarafından yönetilecektir. Amacı Cumhuriyet ve kazanımlarını korumak ve yeniden tesis etmek olan partimiz, tamamen bir Halk partisidir..
Demokratik olduğunu söyleyen tüm partilerin yapılarını anlamak için parti tüzüklerine bakılması yeterlidir. Daha kendi içlerinde demokratik olmayan partilerden demokrasi getirmelerini beklemek bir hayaldir. Biz de buradan yola çıkarak mevcut hiç bir partinin hazırlamaya cesaret edemeyeceği bir parti tüzüğü hazırlıyoruz..
İleri ki süreçte Parti Meclisimizin aldığı kararlara teknolojik imkanlar kullanılarak tüm parti üyelerinin katılımı sağlanacak ve Doğrudan Demokrasi tüm sistemin temel felsefesi olacaktır. Bu modeli ülkenin yönetim şekli haline getirmek için çalışacağız.
Önümüzdeki süreçte parti kurucularımız, parti tüzüğümüz, çalışma felsefemiz, sistemimiz, parti programımız ile ilgili tüm bilgiler çeşitli vasıtalarla duyurulacak ve detaylıca anlatılacaktır. Yukarıda belirttiğimiz en temel ilkelerimizle aynı görüşleri paylaşan herkesi yetenekleri kapsamında, partimize üye olmaya ve birlikte çalışmaya davet ediyoruz..
" CUMHURİYET BİRLİK PARTİSİ " 
Uğurlu olsun diyoruz..
" CUMHURİYET BİRLİK PARTİSİ " 
Ülkemize, Ulusumuza ve Milletimize hayırlı uğurlu, kademli olsun...
Doğan Yazıcı
Cumhuriyet Birlik Partisi
Kurucu Genel Başkan
....."KAMUOYUNA DUYURULUR".....
Hareketimize kuruluşundan beri destek veren başta siz değerli Değerli Dostlarımla ve Kamuoyu ile paylaşmak isteriz ki...
Türkiye Değişim Hareketi; Kurucu Genel BaşkanDoğan Yazici ve 33 Kurucu Asil üye ile 26/ARALIK/2014 Tarihinde Saat : 14:00 da İstanbul`da Toplandı..
Toplantı Konusu : Ülke gündemi ve Hareket Stratejileri..
Toplantı Kararı : Ülkemizde son günlerde meydana gelen siyasi ve diğer gelişmeler hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu. Siyasi gelişmeler kısmında , Sayın Mustafa Sarıgül`ün sonlandırdığı Türkiye Değişim Hareketi çatısı ile, Sayın Yaşar Nuri Öztürk`ün partisi ile birleşeceği ve Parti adının ise TÜRKİYE DEĞİŞİM PARTİSİ olacağı kesinleşmiştir. Türkiye Değişim Hareketi olarak Kurulacak bir parti ile İsim benzerliğinden dolayı, Oy birliği ile partileşme kararı alınmiştir..
İktidarın Türkiye Cumhuriyeti Devletini gerektiği gibi yönetememesi, Ülkenin bilinmeyen mecralara sürüklenmesi, Cumhuriyet ve Demokrasi rejimi ile birlikte Kişi Hak ve Hürriyetlerinin giderek kısıtlandığı görülmektedir. Ana muhalefet ve Muhalefet partilerinin İktidara alternatif politikalar geliştirememesi, proje partisi olmaktan ziyade iktidar ile karşılıklı atışmadan öteye gidemediği görülmektedir..
Tamamen taban Halk hareketi olarak başlattığımız bu süreçte, gücümüzü yine Halktan alarak diyoruz ki ; Türkiye Cumhuriyeti, Başta Kahraman Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve top yekün bir Halkın varoluş mücadelesi sonucu kurulmuştur. Şehitlerimiz Türkiye Cumhuriyetinin Tapu Senedidir. Türkiye Cumhuriyeti üzerinde yaşayan her dinden ve her dilden vatandaşları ile, Birlik ve Beraberlik ortamında varolmaya devam edecektir..
Kurulacak olan yeni Partimiz ile tamamen taban Halk Hareketi olan oluşumumuzu devam ettirmeyi ve Hedeflediğimiz Cumhuriyeti`ni Birlikte yeniden inşa etme arzusunu gerçekleştirmek istiyoruz.. Kurulacak olan Partimiz öncelikli olarak Teşkilatlanmasını tamamlayacak ve taban örgütlenmesini hızlandırarak 2019 seçimlerine hazırlanacaktır..
Parti ismi daha sonra kamuoyu ile paylaşılacaktır..
Partimizin; Vatana, Millete hayırlara vesile olmasını diliyorum..
Saygılarımla,
Doğan Yazıcı
Türkiye Değişim Hareketi
Kurucu Genel Başkan

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder